Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Kantonalna i federalna ministrica posjetile Zaštićeni pejzaž „Konjuh“

07.06.2024

MPUZO Konjuh 02 07 06 2024
Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anela  Ajšić i federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetili su danas JU Zaštićeni pejzaž „Konjuh“. Bilaj eovo prilika da se i federalna ministrica neposredno upozna sa prostorom i kapacitetima Zaštićenog pejzaža „Konjuh“, te perspektivama daljeg razvoja, unaprjeđenja i kvalitetnije zaštite ovog područja.

Također, ministrice su danas obišle i radove na izgradnji dva teniska terena. Radi se o projektu u okviru planirane sportsko – rekreativne zone „Zelenika“, kojeg je prošle godine odobrila Vlada FBiH. Od ukupne vrijednosti projekta (120.000 KM) Federalna vlada je za njegovo sufinansiranje osigurala 90.000 KM, dok je preostalih 30.000 KM obezbjedilo Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK.

Prema riječima direktora JU Zaštićeni pejzaž Konjuh Seada Avdića, projekat je u završnoj fazi, a svečano otvaranje terena očekuje se polovinom jula.
Regulacionim planom JU Zaštićeni pejzaž Konjuh na prostoru sportsko-rekreativne zone „Zelenika“, planirana je i izgradnja košarkaškog i rukometnog terena, kao i velikog nogometnog terena, rečeno je danas.

MPUZO Konjuh 03 07 06 2024

MPUZO Konjuh 04 07 06 2024