Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Održana centralna manifestacija obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

02.03.2022

Slika 1 - 02032022Ovom je prilikom priređen kulturno-zabavni program Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona i Grada Gradačac a prigodan govor povodom Dan nezavisnosti održali su premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić. U organizaciji Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona, svečanost je uveličana otkrivanjem Reprezentativnog stećka sa motivima stećaka sjeveroistočne Bosne, autora Edina Hodžića.

Proslava trideset godina nezavisnosti BiH propraćena je mnoštvom državnih zastava koje su nosili pripadnici MUP-a i Profesionalne vatrogasne brigade Gradačac.

Pored toga u čast praznika Muzej istočne Bosne postavio je izložbu na temu ,,Dan nezavisnosti" dok je u BKC-u Tuzla postavljena izložba Arhiva Tuzlanskog kantona.

Prvi je put da se centralna svečanost povodom Dana nezavisnosti BiH održava van grada Tuzle, a Ministarstvo za kulturu, sport i mlade će nastojati organizovati naredne proslave naizmjenično u jednom od gradova TK.





{webgallery}Slika 2 - 02032022Slika 1 - 02032022{/webgallery}