Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona posjetila je Općinski sud u Lukavcu

18.04.2023

18042023-mpu-lukavacPredsjednica Općinskog suda u Lukavcu Enisa Hankić upoznala je ministricu s rezultatima rada ove pravosudne institucije za 2022. godinu, svim provedenim aktivnostima i ispunjenim ciljevima, a poseban akcenat je stavljen na projekat izgradnje nove zgrade, s obzirom da su neadekvatni uslovi za rad najveći problem ovog suda.

Resorna ministrica Marošević prenijela je opredjeljenje Vlade TK za realizaciju započetog projekta izgradnje zgrade Općinskog suda u Lukavcu te će se ove godine, shodno odobrenim sredstvima za kapitalna ulaganja, provoditi aktivnosti koje se odnose na kupovinu zemljišta, izradu glavnog projekta, dobijanje građevinske dozvole, pa i započeti izgradnja i to u fazi koju budu dozvoljavala odobrena finansijska sredstva.

Na sastanku je razgovarano i o drugim pitanjima koja su od značaja za rad pravosudnih institucija u cjelini, očuvanju digniteta sudačke funkcije, elementima za unapređenje rada u sudovima za koje je neophodna i podrška resornog Ministarstva.