Pomoć u stambenom zbrinjavanju boračke populacije

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević potpisao je danas ugovore sa 53 korisnika finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba branilaca i članova njihovih porodica.

20122022-mbp-„Danas potpisujemo ugovore sa 53 osobe iz boračke populacije u kojima im pomažemo finansijski za uređenje stanova i kuća, odn. stambenih objekata", kazao je ovom prilikom Ministar Blagojević napomenuvši da, Ministarstvo kroz ovaj projekat određenim iznosom novca pomaže onima koji imaju stambeni objekat a koji je iz nekog razloga neadekvatan.


Vlada Tuzlanskog kantona je putem resornog ministarstvo za ove svrhe izdvojila 352.000 KM.


Procedura je trajala nešto duže, rečeno je ovom prilikom, jer nakon raspisivanja poziva prvi dio posla obavljaju službe boračko-invalidske zaštite gradova i općina u kantonu. Nakon pregleda dokumentacije i obilaska objekata pravi se uvid u stanje na terenu a komisija donosi konačnu odluku.
„Stigli smo da uradimo u ovoj kalendarskoj i budžetskoj godini", kazao je ministar Blagojević pojasnivši da se radi o različitim iznosima od koji je najveći 10.000 KM.


Korisnicima pomoći će sredstava biti dostupna do kraja godine.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv