Vijesti iz Vlade

PREZENTACIJA MOGUĆNOSTI RAZVOJA OPĆINA PUTEM EMITIRANJA VRIJEDNOSNIH PAPIRA

Obavještavamo vas da će s ciljem unapređenja informiranosti lokalnih zajednica o načinima prikupljanja dodatnih sredstava za finansiranje projekata od značaja za lokalnu zajednicu, a prije svega onih iz oblasti razvoja poduzetničke infrastrukture, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, organizirati prezentaciju pod nazivom „Mogućnosti razvoja općina putem emitiranja vrijednosnih papira“.

Prezentacija će se održati u Sali za sjednice Vlade Tuzlanskog kantona (Slatina br.2, Tuzla, I. sprat) u srijedu 13. marta 2013. godine sa početkom u 11.00 h.

 

Ovom prilikom prezentirat će se proces i mogućnosti razvoja općina putem emitiranja vrijednosnih papira, prezentacija iskustava Općine Tešanj koja je uspješno realizirala navedeni proces, kao i prezentacija uspješnog vida razvoja poduzetničke infrastrukture, kao primjera mogućnosti ulaganja sredstava prikupljenih emitiranjem vrijednosnih papira. Pored navedenog, učesnici će biti upoznati i sa osnovnim karakteristikama Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona koji je usvojen u novembru 2012. godine, čime su stvoreni uslovi za realizaciju projekata javno-privatnog partnerstva na području Kantona.
Ciljnu grupu ovog događaja čine čelni ljudi Općina Tuzlanskog kantona, te njihovi saradnici nadležni za oblast finansija i poduzetništva koji će se informisati o dodatnim mogućnostima za razvoj njihovih Općina.

PROGRAM ODRŽAVANJA PREZENTACIJE NA TEMU „MOGUĆNOSTI RAZVOJA OPĆINA PUTEM EMITIRANJA VRIJEDNOSNIH PAPIRA“Tuzla, Sala za sjednice Vlade Tuzlanskog kantona srijeda 13.03.2013. godine (11.00-13.00 h) (PDF)


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv

 

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo za kulturu, sport i mlade OBAVJEŠTENJA 2013 PREZENTACIJA MOGUĆNOSTI RAZVOJA OPĆINA PUTEM EMITIRANJA VRIJEDNOSNIH PAPIRA