Čestitka povodom početka nove akademske 2020/21. godine

U povodu početka akademske 2020/21.godine, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, svim studentima, nastavnicima, saradnicima i ostalim uposlenicima Univerziteta u Tuzli upućuje čestitku u kojoj se kaže:

„Dragi studenti, uvaženi profesori, asistenti i drugi uposlenici Univerziteta u Tuzli, danas počinje akademska 2020/21. godina.
Tim povodom posebne čestitke na upisu i želje za uspjeh u studiranju na studijskim programima fakulteta i akademije Univerziteta u Tuzli upućujem brucošima.
Imajući u vidu specifičnosti ove akademske godine, prvenstveno u higijensko epidemiološkom smislu, svim studentima, nastavnicima i saradnicima upućujem želje za uspješan rad i što manje problema u izvođenju nastave.
Ovaj izazov koji je pred sve nas, a posebno pred Univerzitet, postavljen nameće potrebu da svi mi damo svoj maksimum i pokažemo da Univerzitet u Tuzli ima znanja ali i drugih potrebnih resursa da to znanje uspješno transferira svojim studentima.
Citirajući Platona, reći ću da je „znanje hrana za dušu", te mi je drago da se dominantan broj svršenih učenika srednjih škola odlučio hraniti na izvoru znanja koji se zove Univerzitet u Tuzli. To je ogromno povjerenje koje je ukazano menadžmentu, ali i svim profesorima, asistentima, laborantima u svim ostalim uposlenicima Univerziteta u Tuzli.
U ime Vlade Tuzlanskog kantona, ali i u svoje ime, siguran sam da će to povjerenje Univerzitet u Tuzli u potpunosti opravdati.
Na ostvarivanju tog cilja Vlada Tuzlanskog kantona bit će uvijek pouzdan partner.
Od vas dragi studenti očekujemo da, time što ćete biti dobri studenti, ispunite naša očekivanja.
Od vas to očekuju vaši roditelji, vaši nastavnici i profesori, ali to očekuje i društvo u cjelini.
Dragi studenti, u narednim godinama borite se za znanje. Uz znanje ocjene će same doći.
Nažalost svjedoci smo da u Bosni i Hercegovini postoje i neki drugi, jednostavniji načini kako doći do diplome. Načini koji dušu nažalost ostavljaju gladnu, a ljudi sa takvom dušom ne mogu očekivati progres i prosperitet u životu.
U tom svjetlu neka današnji dan bude samo prva stepenica u stjecanju znanja, a da ste izabrali dobar univerzitet, vjerujem da ćete se ubrzo i sami uvjeriti.
Neka Vam bude sretan ovaj i svaki budući dan na vašem univerzitetu, kojeg ćemo zajedno učiniti još boljim."

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna