Radna posjeta JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Mustafa Šakić posjetili su danas JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom razgovaralo se o trenutnom stanju u Zavodu, mogućnostima daljeg razvoja, odnosno proširenja područja djelatnosti, kao i potrebi podrške Kantona u budućim aktivnostima Zavoda.

Veterinarski zavod 07 10 2020Veterinarski zavod, kao dijagnostički laboratorij je javna ustanova čija je djelatnost dijagnostika zaraznih i parazitarnih bolesti životinja, kontrola zdravstvene ispravnosti hrane, hrane za životinje, vode, uzoraka iz okoliša i kontrola sirovog mlijeka. Riječ je o akreditiranoj laboratoriji sa uspostavljenim standardom BAS EN ISO/IEC 17025 i sa ukupno 33 akreditirane metode iz navedenih područja djelatnosti.
Premijer Tulumović je izrazio zadovoljstvo onim što je prezentirano tokom ove posjete, istaknuo da Tuzlanski kanton može biti ponosan na postojanje ovakve javne laboratorije, te obećao podršku u budućim aktivnostima Zavoda.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna