Obilježena 28. godišnjica od formiranja II korpusa ARBiH

U povodu obilježavanja 29. septembra – Dana formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona položila je cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli i na spomen obilježju poginulim pripadnicima MUP-a u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992-95.

Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona osim premijera Denijala Tulumovića činili su ministar finansija Tuzlanskog kantona Suad Mustajbašić i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.

Polaganje cvijeca 03 29 09 2020Ovom prilikom premijer Tulumović je istakao da je današnji dan prilika da se sjetimo svih onih koji su dali svoje živote ili dijelove svog tijela da bi smo našom domovinom Bosnom i Hercegovinom hodali slobodno.

„Prilika je ovo da svim pripadnicima Armije RBiH, naročito pripadnicima Drugog korpusa, čestitamo godišnjicu, te da im poželimo dug život i dobro zdravlje. Vlada Tuzlanskog kantona je u prethodnom periodu najzad demobilisane borce, mlađe od 57 godina, stavila kao jedan od prioritetnih ciljeva za rješavanje. Tako danas, već drugi mjesec zaredom, oni kojima to pravo pripada primaju novčane egzistencijalne naknade", kazao je premijer Tulumović dodavši da pažnja koja se danas posvećuje ovom datumu, nije toliko važna zbog nas, koliko zbog mlađih generacija koje dolaze, a koje zbog svoje budućnosti moraju poznavati svoju historiju.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna