Premijer Tulumović posjetio veterinarski laboratorij Multilab

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović posjetio je jučer kompaniju „MULTI LAB" d.o.o. Radi se o prvoj privatnoj veterinarskoj laboratoriji u BiH, koja je akreditirana od strane Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine (BATA) po zahtjevima standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2018.

Multilab 26 09 2020Sa rukovodstvom kompanije premijer Tulumovićć je razgovarao o mogućnostima razvoja i proširenja spektra usluga koje pruža laboratorij, kao i o mogućnostima buduće saradnje sa Vladom TK.
„"MULTI LAB" sa svojim veterinarskim i laboratorjem za sigurnost hrane, hranjiva i vode sa jasnim, zahtjevnim i kvalitetnim programom usluga mikrobioloških ispitivanja namirnica (hrane i sirovina), hrane za životinje, vode i predmeta opšte upotrebe, nudi širok spektar usluga, te kao takav može dati i svoj doprinos u očuvanju javnog zdravlja na području našeg kantona", rekao je menadžer kompanije Hasan Tuholjaković, ističući da je suočavanje sa pandemijom korona virusa nagnalo kompaniju da pokrene i novi sektor koji se bavi dezinfekcijom, dezinsekcijom i deratizacijom.
Premijer Tulumović je čestitao ovom mladom timu na inventivnosti i profesionalizmu. Također izrazio je zadovoljstvo onim što je prezentirano tokom ove posjete, kao i činjenicom da Tuzlanski kanton dobiva i nove zdravstvene kapacitete, koji osim komercijalnih usluga mogu, u slučaju potrebe, biti stavljeni i u funkciju očuvanja javnog zdravstva na našem kantonu.

 

 

 

Multilab 26 09 2020
Multilab 02 26 09 2020

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna