Poboljšanje vodosnabdijevanja Teočaka

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je u pratnji ministra finansija Suada Mustajbašića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafe Šakića i savjetnika Abdulaha Zukića posjetio Općinu Teočak.

teocakPovod za posjetu bilo je potpisivanje dva ugovora koji će omogućiti realizaciju projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodnog sistema u vrijednosti od 250.000 KM i projekat izgradnje kanalizacionog kolektora u Mjesnoj zajednici sniježnica u vrijednosti od 140.000 KM. Sredstva je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva od sredstava vodnih naknada za 2019. godinu.
Premijer Tulumović i ovom je prilikom istaknuo važnost ravnomjernog razvoja svih sredina na području Tuzlanskog kantona a projekti koje je kandidovala Općina Teočak pokazali su se kao kvalitetni i koje je moguće implementirati. „Vlada Tuzlanskog kantona će sve učiniti da rubne općine ne bi bile zapostavljene kada su u pitanju projekti bitni za te lokalne zajednice. Intencija ove Vlade je pomoć ovim rubnim općinama i ovo je iz Ministarstva poljoprivrede jedan naš doprinos Teočaku, herojskom gradu", kazao je premijer Tulumović prilikom današnje posjete.
Ugovore su potpisali načelnik Općine Teočak Taib Muminović i resorni ministar Šakić koji je ovom prilikom naglasio da je podsticanje razvoja manjih općina, upravo ono što je premijer Tulumović u svom ekspozeu i naglasio, opredjeljenje Vlade Tuzlanskog kantona koja će voditi računa podjednako o svim općinama na području TK, posebno onim manjim.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna