Pripreme za obilježavanje Dana državnosti BiH

U okviru priprema za obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine predstavnici Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona (SABNOR TK) posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića. Svečana akademija, kao centralna manifestacija obilježavanja koje priprema ovo udruženje, bit će održana 25. novembra u Gradačcu.

SABNOR 20 11 2019Kako je istakao predsjednik SABNOR-a TK Zlatko Dukić „obilježavanje je ove godine predviđeno da se održi u Gradačcu kako bi smo i na taj način pokazali da tekovine antifašističke borbe nisu ničija privatna svojina, nego pripadaju svim građanima".
Premijer Tulumović podržao je aktivnosti koje Udruženje vodi na jačanju državnosti Bosne i Hercegovine, akcentirajući da su Dan državnosti BiH i Dan nezavisnosti BiH dva najznačajnija državna praznika, te i da njihovo obilježavanje mora biti dostojno njihovog značaja.
„Antifašistička borba je civilizacijska vrijednost. Antifašizam nije samo partizanska svojina, nego univerzalna vrijednost i svojina svih građana Bosne i Hercegovine" rekao je premijer Tulumović, istaknuvši da će Vlada sigurno i uvijek stojati iza ovakvih manifestacija.
Osim premijera Tulumovića i predsjednika Udruženja Dukića, sastanku je danas prisustvovao i ministar za boračka pitanja TK Amir Kulaglić, te članovi SABNOR-a Anto Divković, Hazim Šadić i Šemso Muminović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna