Direktor Studentskog centra Islamske zajednice u BiH u posjeti premijeru Tuzlanskog kantona

 

Smještaj studenata sa područja Tuzlanskog kantona, a koji studiraju na nekom od fakulteta u Sarajevu u Studentski centar Islamske zajednice u BiH bila je tema današnjeg sastanka premijer Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića sa direktorom Centra Muamerom Tinjkom.


Studentski centar IZ u BiH 11 11 2019Radi se o Centru koji je izgrađen prošle godine i koji se prema obimu i kvalitetu usluga koje pruža studentima ubraja među najmodernije u državi.

„Ideja o osnivanju Centra stara je preko 40 godina ali do prošle godine nije bilo prilike za njegovo osnivanje. Na našu, ali i radost svih studenata Centar je prošle godine otvorio svoja vrata studentima Fakulteta islamskih nauka, ali i svim ostalim studentima koji studiraju na bilo kojem od fakulteta u Sarajevu", rekao je direktor Tinjak, te dodao da studentski centar raspolaže sa 202 kreveta, a u cijenu smještaja su uključeni i hrana, te korištenje svih sadržaja koje nudimo, kao što su upotreba biblioteke, čitaonice, prostora za druženje, rekreaciju, mesdžid sportski teren i sl.

Također je istaknuto da je usluge Centra trenutno koristi oko 60% studenata Fakulteta islamskih nauka, dok su oko 40% to studenti drugih fakulteta. Također akcentirano je da u ovoj godini usluge Centra koriste i 32 studenta sa područja Tuzlanskog kantona.

Premijer Tulumović je ovom prilikom rekao da ovi studenti treba da imaju isti tretman kao što to imaju i studenti sa područja Tuzlanskog kantona, a koji su smješteni u druge studentske centre.
„Vlada Tuzlanskog kantona ima interes i sluh za potrebe studenata, te ćemo sigurno dati podršku našim studentima, da im pomognemo i pokažemo da neko stoji iza njih i pruža im podršku da ostvaruju što kvalitetnije rezultate", rekao je ovom prilikom premijer Tulumović.

Osim premijera Tulumovića i direktora Tinjka, današnjem sastanku je prisustvovao i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove u Muftijstvu tuzlanskom Muamer Zukić.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna