Obilježena godišnjica pogibije heroja rata Nesiba Malkića

Nizom prigodnih aktivnosti danas je obilježena 26. godišnjica pogibije heroja rata Nesiba Malkića i dijela Komande 210. viteške brigade. Brojne delegacije, među kojima i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Denijalom Tulumovićem, položile su cvijeće i odale počast na mjestu pogibije, ispred spred Spomen obilježja na Nišićima kod Olova.

Godisnjica Nesib Malkic 01 25 10 2019„Tužno i bolno odjeknula je vijest o pogibiji Nesiba Malkića. Komandanta Malkića i njegove jedinice znali su na svim ratištima 2. korpusa, jer su oni stizali svugdje: od Zvornika do Doboja, od Brčkog do Olova, od Gradačca do Zavidovića, a ondje gdje su stizali donosili su sigurnost i vjeru u pobjedu", prisjetio se danas premijer Tulumović, koji je svojedobno zajedno provodio ratne dane sa komandantom Malkićem.
S komandantom Nesibom Malkićem poginuli su i članovi Komande 210. brigade – načelnik Sead Paravlić i oficiri Nermin Fočaković, Nevres Šišić i Fikret Andelić.
Nakon polaganja cvijeća na mjestu pogibije, delegacije su položile cvijeće i odale počast i na centralnom spomen obilježju i pored biste heroja rata Nesiba Malkića u Živinicama, a u Velikoj sali BKC-a u Živinicama upriličena je i akademija „U spomen našim herojima".
„Obilježavanje ovog dana i bit ovih i ovakvih aktivnosti je naša dužnost i obaveza, da njegujemo kulturu sjećanja na herojska djela naših branitelja", rečeno je, između ostalog na akademiji.

Uz premijera Tulumovića počast su dana u ime Vlade Tuzlanskog kantona odali i ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.

 

 

Godisnjica Nesib Malkic 02 25 10 2019
Godisnjica Nesib Malkic 03 25 10 2019
Godisnjica Nesib Malkic 01 25 10 2019
Godisnjica Nesib Malkic 04 25 10 2019
Godisnjica Nesib Malkic 05 25 10 2019

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna