Potpisivanje ugovora sa javnim preduzećima

 

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Elvir Rožnjaković potpisat će u četvrtak, 17. oktobra 2019. godine u 12:00 h ugovore sa 11 javnih preduzeća o dodjeli sredstava po javnom konkursu za projekte iz zaštite okolice.

Riječ je o projektima kao što su provedba energetskih programa, unaprjeđivanje i izgradnja infrastrukture za zaštitu okoliša (nabavka vozila, kontejnera) i zaštita i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti. Javna preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona imala su pravo na javni poziv prijaviti jedan projekat a maksimalni iznos za projekat je 50.000 KM.

Sastanak će se održati u sali za sjednice Vlade TK.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Posjeta Gradu Gračanicu i Općini Doboj Istok

Obavještavamo vas da će delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Denijalom Tulumovićem posjetiti sutra (srijeda, 16.10.2019.godine) Grad Gračanicu i Općinu Doboj Istok.

Planirano je da se u 10 sati, u prostorijama gradske uprave u Gračanici održi radni sastanak sa gradonačelnikom Gračanice Nusretom Helićem i njegovim saradnicima.

U 11 sati delegacije Vlade TK i Grada Gračanice će posjetiti kompaniju „Index" d.o.o. Gračanica.

Nakon toga, u 12 sati je predviđeno da delegacija Vlade položi cvijeće i oda počast na centralnom spomen obilježju šehida i poginulih boraca u Doboj Istoku.

U 12 sati i 10 minuta, u prostorijama Općine je planiran radni sastanak sa načelnikom Općine Doboj Istok Kemalom Bratićem, a u 13 sati delegacije će posjetiti Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS u Dujama.

Pozivamo vas da pratite ovu posjetu i o tome izvijestite javnost.

PRESS POVODOM 11. REDOVNE SJEDNICE VLADE TUZLANSKOG KANTONA

 

Obavještavamo vas da će u utorak, 15.10.2019. godine u povodu održavanja 11. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.


Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 11 sati.


U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.


Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.


Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Promocija hranitelja i obilježavanje „Dječije nedjelje“ u TK

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona organizator je svečane promocije hranitelja koja će se održati u četvrtak, 10. oktobra 2019. godine u Dramar-Centru u Tuzli sa početkom u 13:00 sati. Promocija hranitelja se realizira u okviru Programa obilježavanja „Dječije nedjelje" na području Tuzlanskog kantona, a ima za cilj promociju prava svakog djeteta da ima porodicu.


U oviru promocije će biti upriličena svečana dodjela Certifikata hraniteljskim porodicama koje su uspješno završile edukaciju za hranitelje po PRIDE modelu edukacije. Promocijom je obuhvaćeno 40 polaznika edukacije iz 23 hraniteljske porodice iz Tuzle, Gradačca, Gračanice, Srebrenika, Kalesije, Čelića i Lukavca.


Obuku hraniteljskih porodica organizira Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji sa SOS Dječijim selima BiH i kantonalnim ministarstvima, a provodena je od strane certificiranih edukatora za hraniteljstvo iz TK. Promocija hranitelja realizira se u saradnji sa edukatorima za hraniteljstvo iz TK, centrima za socijalni rad TK, JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i SOS Dječijim selima BiH.

 

Molimo da medijski pratite događaj i o tome izvijestite javnost.

 

 

PROGRAM OBILJEŽAVANJA „DJEČIJE NEDJELJE" U TUZLANSKOM KANTONU ZA 2019. GODINU

PRESS POVODOM 10. REDOVNE SJEDNICE VLADE TUZLANSKOG KANTONA


Obavještavamo vas da će u utorak, 8.10.2019. godine u povodu održavanja 10. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.


Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 11 sati.


U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevni red.

Svečana akademija povodom Dana učitelja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja, Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, Samostalni sindikat radnika osnovnog obrazovanja i odgoja Tuzlanskog kantona i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Tuzlanskog kantona organiziraju Svečanu akademiju, u petak 4.10.2019. godine u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona, sa početkom u 10 sati.

 

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna