Održan okrugli sto „Realizacija majstorskog ispita na osnovu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima FBiH“ u okviru 11. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta Grapos – Expo 2022

U okviru 11. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta „Grapos – Expo 2022" u Gračanici je 17.05.2022. godine održan okrugli sto na temu „Realizacija majstorskog ispita na osnovu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima FBiH" u organizaciji Obrtničke komore Tuzlanskog kantona.

Grapos Expo 2022 smallU uvodnom dijelu učesnicima se pored federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta Amira Zukića, ministra obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmeda Omerovića, predsjednika odbora za gospodarstvo, međunarodnu saradnju i sajmove i člana Predsjedništva Hrvatske obrtničke komore Darka Stankovića te predsjednika Obrtničke komore FBiH Željka Babića, obratio i ministar privrede Tuzlanskog kantona Edin Duraković.

Tom prilikom je naglašena važnost uspješnog pokretanja provedbe majstorskog ispita kako za obrtništvo tako i za obrazovanje te značaj saradnje federalnih i kantonalnih resornih ministarstava, obrtničkih komora i obrazovnih ustanova.

Glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Mirela Lekić primjerima dobre prakse provedbe majstorskog ispita u Republici Hrvatskoj pružila je smjernice za dalji rad kada je u pitanju realizacija majstorskog ispita na području kantona i FBiH.

Nakon konstruktivne diskusije doneseni su zaključci i preporuke koje se odnose na pokretanje realizacije majstorskog ispita na području kantona i FBiH, nastavak saradnje aktera učesnika na pripremi i realizaciji majstorskog ispita kao i saradnje sa srednjim stručnim školama, izradu plana i programa za što veći broj zanimanja, analiza i usvajanje dobre prakse provedbe majstorskog ispita u Hrvatskoj te sticanja znanja i vještina za samostalno vođenje poslovanja i kompetencija potrebnih za obučavanje drugih lica u zanatskoj djelatnosti.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15