Ministar Hodžić održao sastanak sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla

Kako bi se osnažila finansijska podrška malim i srednjim preduzećima na području Tuzlanskog kantona, ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić danas je održao sastanak sa direktorom Udruženja za razvoj NERDA Tuzla Enesom Drljevićem.

IMG-6c94f7f7779c0e0803005580fc2c2712-VTema sastanka bio je plan buduće saradnje između institucija i zalaganje na jačanju Garantnog fonda NERDA. Riječ je o fondu kojim NERDA u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona omogućava podršku privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona. Putem Fonda osiguravaju se garantna sredstva za kredite malim i srednjim preduzećima kao poticaj razvoju privrede i novom upošljavanju.

Udruženje za razvoj NERDA, rečeno je ovom prilikom, trenutno implementira nekoliko razvojnih projekata u regiji sjeveroistočne Bosne kao i projekte prekogranične saradnje. U narednom periodu, naglašeno je, Udruženje za razvoj NERDA usmjerit će svoje aktivnosti na jačanje lokalnih kapaciteta kao i pružanje podrške i stavljanju svojih kapaciteta na raspolaganje Vladi Tuzlanskog kantona i Ministarstvu privrede.

Sastanak je bio prilika za rezimiranje rezultata dosadašnje saradnje Ministarstva privrede sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla na implementaciji zajedničkih projekata i aktivnosti uz iskazano uvjerenje da će ta saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna