Sastanak ministra privrede sa Obrtničkom komorom FBiH i Tuzlanskog kantona

U svrhu jačanja saradnje resornih institucija s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta za uspostavu, rast i razvoj obrta, ministar privrede Tuzlanskog kantona gospodin Mevludin Hodžić održao je dana 03.03.2021. godine sastanak sa predsjednikom Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine gospodinom Željkom Babićem i predsjednikom Obrtničke komore Tuzlanskog kantona gospodinom Nedžadom Nuhanovićem.

sastanak ministar privrede i OKTK i FBiHNa sastanku se razgovaralo o pokretanju inicijativa za izmjene kantonalnih zakona u kojima postoji prostor za poboljšanje zakonske regulative za poslovanje obrtnika.

Predočena je finansijska podrška Ministarstva privrede koja je pružena tokom 2020. godine u uslovima pandemije izazvane korona virusom kao i planirani programi poticaja za opstanak, rast i razvoj obrta na području Tuzlanskog kantona. Dogovoren je nastavak zajedničkih aktivnosti na animiranju obrtnika za učešće na narednom javnom pozivu Ministarstva privrede.

Predstavnici Obrtničke komore FBiH i Tuzlanskog kantona su predstavili rad komora u prethodnom periodu i iznijeli planove za naredni period.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna