Ekonomiju FBiH usmjeriti ka čistoj privredi

Javna konsultacija o izradi "Strategije razvoja Federacije BiH 2021- 2027" održana je u Tuzli u organizaciji Federalnog zavoda za programiranje razvoja u saradnji s predstavnicima Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i Posavskog kantona.

0303 strategijaRiječ je o radnoj verzija Strategije razvoja koja je rezultat rada stručne javnosti, predstavnika institucija i akademske zajednice. Konačan dokument bit će predstavljen za tri mjeseca. Prema riječima pomoćnika direktora Federalnog zavoda za programiranje i razvoj Nijaza Avdukića, izrada Strategije počela je u septembru prošle godine, a dosad je organizirano 16 radionica u cijeloj Federaciji BiH.
„Strategija razvoja Federacije BiH je prvi dokument koji se radi na ovakav način, od kada Federacija BiH postoji. Znači, do sada Federacija nije imala strategiju razvoja. Nadam se da ova strategija neće biti samo mrtvo slovo na papiru", rekao je ovom prilikom Avdukić.
Na dosadašnjih 16 radionica učestvovalo je 1000 stručnjaka. Definisano je oko 20 prioriteta, 100 mjera i nekoliko ključnih ciljeva.
Prema riječima konsultanta na izradi Strategije za razvoj FBiH Ante Domazeta, Strategija je pokušaj da se na bazi naučnih istraživanja i prijedloga jednog šireg kruga znastvenika formuliraju javne politike za ekonomsko i socijalno upravljanje narednih osam godina.
Radna verzija Strategije razvoja FBiH predviđa i obnovljive izvore energije, te brojne potencijale naše zemlje. U konačnici treba ponuditi programe za bolji standard građana.
Radne verzije Strategije razvoja nakon Tuzle bit će predstavljene u Mostaru, Zenici i Livnu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna