Školski čas na temu “Promocije obrtničkih zanimanja“ u JU Osnovna škola u Banovićima

U srijedu 17.04.2019. godine održan je školski čas na temu „Promocija obrtničkih zanimanja" u JU Osnovna škola Banovići. Školskom času su prisustvovali predstavnik Službe za prostorno uređenje, planiranje, razvoj i poduzetništvo Općine Banovići i predstavnik Obrtničke komore Tuzlanskog kantona koji su sa učenicima razgovarali o važnosti obrtničkih zanimanja o pokretanju obrta te o podršci koju pruža Komora mladim osobama koje žele pokrenuti vlastiti biznis posebno ako se radi o obrtu.

 

news 201904181006176189Učenicima završnog razreda predstavila su se dva obrtnika Frizerski salon Litva i Salon za masažu i hidžamu Dalša iz Banovića čiji su predstavnici učenike upoznali o potrebnim znanjima i vještinama za rad u frizerskoj i terapeutskoj struci.

Promocija poduzetništva i obrtništva na Tuzlanskom kantonu se nastavlja u petak, 19.04.2019. godine kada je planirano da se održi školski čas na temu „Kako postati poduzetnik" u JU Mješovita srednja škola Kladanj.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna