Delegacija Specijalne bolnice „Čigota“ posjetila Tuzlanski kanton

Nakon što je u augustu ove godine potpisan Protokol o saradnji između Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK i Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma "Čigota" na Zlatiboru u Republici Srbiji, delegacije ove bolnice i Turističke zajednice „Zlatibor" posjetili su danas Vladu Tuzlanskog kantona.

Zlatibor 16 11 2016Domaćini ove posjete bili su ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.
Na sastanku je razgovarano o turističkim i zdravstvenim potencijalima Zlatibora i Tuzlanskog kantona, zdravstvenim potrebama stanovnika ovih područja, te mogućnostima razvijanja jače međusobne saradnje.
Nakon sastanka u Vladi, v.d. direktora Specijalne bolnice „Čigota" Željko Stakić, marketing menadžer bolnice „Čigota" Zoran Ristanović i v.d. direktora Turističke organizacije „Zlatibor" Vladimir Živanović su u društvu ministara Hadžiefendića i Gluhića posjetili JZU UKC Tuzla i Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.
Podsjećamo zahvaljujući Protokolu potpisanom u augustu ove godine, stanovnici Tuzlanskog kantona mogu ostvariti određene pogodnosti između kojih i 10% popusta na liječenje u Specijalnoj bolnici „Čigota". Nakon "Banje Koviljače", Protokol sa bolnicom „Čigota", predstavlja još jedan uspješan vid prekogranične saradnje između Tuzlanskog kantona i zdravstvenih ustanova iz Republike Srbije.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna