Federalni ministar Drljača posjetio ustanove iz resora socijalne zaštite

Federalni ministar rada i socijalne politike i zamjenik federalnog premijera Vesko Drljača, zajedno je sa kantonalnim ministrima Danijelom Simić i Bahrudinom Hadžiefendićem posjetio brojne ustanove iz resora socijalne zaštite.

drljacatkposjeta22 09 2016Ovom prilikom sastao se sa čelnim ljudima Zavoda PIO i Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, te upoznao i razgovarao sa mnogobrojnim uposlenicima ovih institucija, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
Tokom posjete Službi za zapošljavanje, razgovaralo se o novim projektima. Novitet je Uredba kojom treba biti zaposleno novih 7000 ljudi, a Vlada Federacije BiH je u pregovorima sa MMF-om, vezanim za projekat zapošljavanja 30 hiljada osoba, dogovorila "hibridni" kredit od 100 miliona KM, koji će biti usmjeren na realizaciju.

Ministar Drljača je posjetio i Udruženje za djecu ometenu u razvoju "Malo Srce", gdje su ih tamošnji mališani dočekali s velikom radošću. Zaposlenici i štićenici Udruženja izrazili su veliku zahvalnost ministru Drljači na posjeti i iskazanoj potpori u radu putem dodijeljenih sredstava od igara na sreću Lutrije BiH, koju je Vlada Federacije BiH preko resornog ministarstva raspodijelila udruženjima za osobe sa invaliditetom.
Predsjednica Skupštine Udruženja "Malo srce" Enisa Šehić izrazila je veliku čast ukazanom posjetom ministra iz Vlade FBiH Veska Drljače, ministra zdravstva TK Bahrudina Hadžiefendića i ministrice za rad, socijalnu politiku i povratak TK Danijele Simić, te uputila riječi zahvale na ukazanoj podršci kroz implementaciju dva projekta, kojje finansirala Vlada Federacije BiH.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna