Sufinansiranje troškova nabavke bezglutenskog brašna

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Bahrudin Hadžiefendić sastao se danas sa predstavnicima "Udruženja osoba oboljelih od celijakije Tuzlanskog kantona".

Ovom prilikom je razgovarano o ukidanju starosne granice kod refundiranja dijela sredstava za bezglutensko brašno za pacijente koji ga, s obzirom na prirodu bolesti, moraju koristiti.
Tokom sastanka ministar Hadžiefendić informisao je članove Udruženja da je problem, s kojim se u Udruženju godinama bore, riješen nakon višemjesečnog rada. Projekcijom finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja TK za 2017. godinu predviđena su duplo veća sredstva za sufinansiranje troškova nabavke bezglutenskog brašna. Budući da je celijakija bolest trajnog karaktera i jedini način liječenja je upotreba bezglutenske hrane u ishrani, na sastanku resornog ministra sa menadžmentom ZZO TK i Zavoda za javno zdravstvo TK dogovorena su sredstva za bezglutensko brašno.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna