Saopštenje za javnost

Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona osnovalo je Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, kojeg pored predstavnika Ministarstva zdravstva, čine ljekari sa Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog

kantona i predstavnika Kantonalne uprave civilne zaštite čiji je zadatak da upravlja i koordinira radom zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika i koji djeluje u većim incidentnim situacijama, kada nije proglašeno stanje prirodne i druge nesreće.

Krizni štab je održao sjednicu i kontinuirano se prati stanje i poduzimaju se neophodne mjere.

Trenutno su na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla hospitalizirane dvije osobe kod kojih je potvrđen virus AH1N1, od kojih je jedna osoba u težem zdravstvenom stanju.

Univerzitetsko klinički centar Tuzla snabdjeven je dovoljnim količinama terapije koja se koristi za liječenje ovog oboljenja, tako da trenutno nema razloga za paniku.

 

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA TK

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna