42. Međunarodni sajam turizma Beograd


Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona je ove godine bilo dijelom tima izlagača iz Bosne i Hercegovine na 42. Međunarodnom sajmu turizma koji se od 20. do 23. februara održavao u Beogradu.

Beograd 2502Na 42. Međunarodnom sajmu turizma organizovane su i tri srodne manifestacije: Sajam vina, Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i Sajam suvenira sa više od 700 izlagača iz 40 zemalja. Tokom četiri dana, Sajam turizma u Beogradu posjetilo je oko 70.000 ljudi.
Na štandu Bosne i Hercegovine na kojem su se zajednički predstavile Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Klaster Turističke zajednice Hercegovčko-neretvanskog Kantona, te Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i Grada Tuzle, razgovarano je o dosadašnjim rezultatima, potencijalima, planiranim aktivnostima kao i o problemima sa kojima se susreću zaposleni u ovoj djelatnosti.
Zaključci ovih razgovora su potreba većeg ulaganja u postojeće turističke potencijale kao i agresivnija promocija prirodnih ljepota, kulturno i istorijskog nasljeđa sa posebnim osvrtom na održivo očuvanje i zaštitu okoliša na području Tuzlanskog kantona.
Štand Turističke zajednice Tuzlanskog kantona posjetio je ambasador države Meksiko u Srbiji Nj.E. Marco Antonio Garsia Blanco. Domaćin ambasadoru bio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac. Razgovor je vođen o turističkim potencijalima dvije države kao i o mogućoj zajedničkoj privrednoj saradnji.
Ministar Edin Buševac pozdravio je goste i na prezentaciji 18. Sajma turizma i ekologije „LIST" Lukavac koji se ove godine održava u periodu od 7.-9.05.2020.godine. Prisutni su bili mediji, predstavnici turističkih agencija, turističkih organizacija iz cijele Srbije, predstavnici privrednih komora i hotelijeri.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna