PODRŠKA OSNIVANJU I JAČANJU POSLOVNE INFRASTRUKTURE ZA UNAPREĐENJE KONKURENTNOSTI MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA U BIH

Ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona gdin Petar Simić sa saradnicima održao je u ponedjeljak sastanak sa predstavnicima kompanije WYG International koja provodi projekat „Podrška osnivanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH“. Sastanku su prisustvovali gdin William Lewis vođa projektnog tima, Igor Grozdanić ekspert za infrastrukturu i Nermina Kučković, projekt asistent.

Tokom sastanka je razgovarano o realiziranim aktivnostima projekta, odabiru projekata razvoja poslovne infrastrukture 10 općina sa područja Bosne i Hercegovine te planiranim budućim aktivnostima projekta. Razgovarano je i o stanju poslovne infrastrukture u Tuzlanskom kantonu, dosadašnjoj praksi i budućim planovima Ministarstva razvoja i poduzetništva TK za podršku razvoja poslovne  infrastrukture.

eusesbi mrp


Inače, Projekat „Podrška osnivanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH“ podržan je u okviru programa Evropske Unije – IPA 2009,  a njegov cilj jeste razvoj poslovnih planova i idejnih projekata za deset poslovnih zona u BiH, koji će im pomoći da se osigura finansiranje iz međunarodnih donatorskih institucija i banaka za provedbu svojih projekata, odnosno razvoj „integriranih profitablinih projekata“. 

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna