POZIV NA BESPLATNE SEMINARE O POSTUPCIMA I NAČINU UVOĐENJA CERTIFIKACIJE PO MEĐUNARODNIM STANDARDIMA

U cilju podrške razvoju poduzetništva na području Tuzlanskog kantona, a naročito u aspektu jačanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i obrta, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona nastavlja sa praksom organizacije besplatnih seminara/predavanja o postupcima i načinima uvođenja različitih tipova certifikata po međunarodnim standardima.

U periodu od 02.10.2013. do 27.11.2013. godine održaće se pet seminar sljedećih tematskih cjelina:

• BAS EN ISO/IEC 17020:2012 - Zahtjevi za rad raznih tipova tijela za obavljanje inspekcije i BAS EN ISO/IEC 17025:2006 - Opći zahtjevi za kompetentnost ispitnih i kalibracionih laboratorija,
• BS 16001: 2009, ISO 50001: EN 2011 - Prezentacija standarda za Energetske menadžment sisteme,
• CE znak - Usklađenost sa propisima prilikom izvoza u EU,
• EN ISO 3834 Zahtjevi za kvalitet zavarivanja metalnih materijala i
• HACCP/ISO 22000 Sistemi zdravstvene sigurnosti u prehrambenoj industriji.

Seminari će se održati u prostorijama Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona (zgrada Vlade Tuzlanskog kantona, Slatina br.2 Tuzla) od 11.00 - 14.00 h.
Seminari će biti propraćeni primjerima dobre prakse implementacije određenog certifikata po međunarodnim standardima, gdje će gostujući predavači iz prakse podijeliti svoja iskustva sa prisutnima.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona poziva zainteresirane privredne subjekte sa područja Kantona da uzmu učešće na navedenim seminarima.

Ispunjen prijavni obrazac potrebno je dostaviti putem e-mail-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem tel/fax-a 035 369 352 najkasnije dva dana prije datuma održavanja seminara. Dnevni red seminara će biti naknadno dostavljen prijavljenim učesnicima.

Više informacija o seminarima i potrebnu dokumentaciju za prijavu i učešće na seminarima moguće je takođe pronaći na službenoj web stranici Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona: http://www.mrptk.ba

Ministarstvo razvoja i poduzetništva

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna