ODRŽANA PRVA GODIŠNJA KONFERENCIJA POVOLJNO POSLOVNO OKRUŽENJE U FBiH

Predstavnici Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona prisustvovali su prvoj godišnjoj konferenciji o povoljnom poslovnom okruženju u Federaciji BiH koju je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i GIZ Otvoreni regionalni fond za modernizaciju općinskih usluga organizovalo dana 04.06.2013. godine u Mostaru, u prostorijama Tehnološkog parka ''Intera''.

05062013 MRP.v1
05062013 MRP.v2

Konferenciju je otvorio Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, a prisutnima su se obratili i Sanjin Halimović, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i predstavnici partnerskih organizacija u ovom projektu govoreći o ekonomskoj perspektivi i mogućnostima za unapređenje poslovnog ambijenta kako u FBiH, tako i u BiH.
Ovom prilikom Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Gospodarska komora FBiH, četiri regionalne razvojne agencije iz Federacije BiH (REZ, NERDA, SERDA i REDAH) i Savez gradova i općina FBiH potpisali su Sporazum o uspostavljanju mreže za lokalni ekonomski razvoj u FBiH, koja će biti nositelj aktivnosti vezanih za Program certificiranja općina s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE – Business Friendly Certificate South East Europe).
U sklopu konferencije, načelniku općine Sanski Most Mustafi Avdagiću uručen je certifikat, čime je ova općina postala prva općina u FBiH koja je dobila certifikat općine s povoljnim poslovnim okruženjem.
Program certifikacije općina je jedinstvena regionalna inicijativa za unapređenje i usklađivanje lokalnih uvjeta poslovanja u kojoj pored FBiH i Republike Srpske, sudjeluju i tri zemlje iz regije - Hrvatska, Makedonija i Srbija.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna