PROMOCIJA BIH GEM IZVJEŠTAJA ZA 2012.GODINU

Centar za razvoj poduzetništva Tuzla je u srijedu 29.5.2013. godine u Sarajevu organizirao zvaničnu promociju BiH GEM izvještaja za 2012. godinu pod nazivom „GEM BIH 2012: Poduzetničkim obrazovanjem do (samo)zapošljavanja mladih".

Izvještaj je kreiran na osnovu rezultata istraživanja u okviru najvećeg svjetskog akademskog istraživačkog projekta iz oblasti poduzetništva Globalnog monitora poduzetništva u kojem je u 2012. godini učestvovalo 69 zemalja iz cijelog svijeta, među kojima i Bosna i Hercegovina.Ovogodišnji GEM izvještaj je fokusiran na interakciju poduzetničkog obrazovanja i zapošljavanja mladih u BiH, odnosno donošenja odluke o samozapošljavanju pokretanjem vlastitih biznisa. GEM služi kao jedinstven i vrijedan izvor podataka o poduzetništvu, a istraživači koriste jedinstvenu metodologiju koja omogućava objektivnost i uporedivost nalaza na globalnom nivou i zasnivanje nacionalnih politika u oblasti podsticanja poduzetništva na realnim pokazateljima.

Na prezentaciji su učestvovali predstavnici Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona kao i predstavnici vladinog, nevladinog i poslovnog sektora, te profesori, naučni radnici, studenti i drugi relevantni akteri iz oblasti poduzetništva u Bosni i Hercegovini.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna