ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA PROJEKTA „PODRŠKA OSNIVANJU I JAČANJU POSLOVNE INFRASTRUKTURE ZA UNAPREĐENJE KONKURENTNOSTI MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA U BIH"

U ponedjeljak 21.01.2013. godine u prostorijama Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona Ministrica razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Dijana Bilanović sa saradnicima održala je sastanak sa predstavnicima kompanije WYG International koja trenutno provodi projekat „Podrška osnivanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH“.

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA PROJEKTA PODRŠKA OSNIVANJU I JAČANJU POSLOVNE INFRASTRUKTURE ZA UNAPREĐENJE KONKURENTNOSTI MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA U BIH

Sastanku su prisustvovali gdin William Lewis vođa projektnog tima, Igor Grozdanić ekspert za infrastrukturu i Nermina Kučković, projekt asistent. Tokom sastanka je razgovarano o stanju poduzetničke infrastrukture u Tuzlanskom kantonu, dosadašnjoj praksi i budućim planovima Ministarstva razvoja i poduzetništva TK za podršku razvoja poduzetničke infrastrukture kao i mogućoj podršci Ministarstva implementaciji Projekta, odnosno osiguranju što veće uključenosti subjekata sa područja Tuzlanskog kantona u projektne aktivnosti. Projekat „Podrška osnivanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH“ podržan je u okviru programa Evropske Unije – IPA 2009, a njegov cilj jeste razvoj poslovnih planova i idejnih projekata za deset poslovnih zona u BiH, koji će im pomoći da se osigura finansiranje iz međunarodnih donatorskih institucija i banaka za provedbu svojih projekata, odnosno razvoj „integriranih profitablinih projekata“.

Uvažavajući značaj ovog Projekta, tokom sastanka je dogovoreno da će Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona pružiti podršku realizaciji projektnih aktivnosti, a u cilju razvoja poduzetničke infrastrukture na području Tuzlanskog kantona.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna