"MOGUĆNOSTI RAZVOJA OPĆINA PUTEM EMITIRANJA VRIJEDNOSNIH PAPIRA"

Jučer je, u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona organiziralo prezentaciju na temu „Mogućnosti razvoja općina putem emitiranja vrijednosnih papira“, namijenjenu čelnim ljudima općina Tuzlanskog kantona, te njihovim saradnicima nadležnim za oblast finansija i poduzetništva. Učesnici su imali priliku informisati se o procesu i mogućnostima razvoja općina putem emitiranja vrijednosnih papira o čemu je govorio prof.dr. Mehmed Ganić, vanredni profesor Međunarodnog univerziteta u Sarajevu (IUS). S obzirom da je Općina Tešanj uspješno realizirala proces emitiranja općinskih obveznica, iskustva ove Općine prisutnima je prezentirao gdin Hamzalija Hojkurić, pomoćnik Općinskog načelnika za finansije i ekonomiju Općine Tešanj.

Kako bi se učesnici upoznali sa mogućnostima ulaganja finansijskih sredstava u uspješan vid razvoja poduzetničke infrastrukture, jedan od prezentatora bio je i gdin Muris Nišić, direktor JP Razvojno – poduzetničkog centra Tuzla - Inkubatora “Lipnica” d.o.o., koji je prezentovao rezultate koji su ostvareni u radu ovog Centra.

MOGUĆNOSTI RAZVOJA OPĆINA PUTEM EMITIRANJA VRIJEDNOSNIH PAPIRA
MOGUĆNOSTI RAZVOJA OPĆINA PUTEM EMITIRANJA VRIJEDNOSNIH PAPIRA

Jučer je, u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona organiziralo prezentaciju na temu „Mogućnosti razvoja općina putem emitiranja vrijednosnih papira“, namijenjenu čelnim ljudima općina Tuzlanskog kantona, te njihovim saradnicima nadležnim za oblast finansija i poduzetništva. Učesnici su imali priliku informisati se o procesu i mogućnostima razvoja općina putem emitiranja vrijednosnih papira o čemu je govorio prof.dr. Mehmed Ganić, vanredni profesor Međunarodnog univerziteta u Sarajevu (IUS). S obzirom da je Općina Tešanj uspješno realizirala proces emitiranja općinskih obveznica, iskustva ove Općine prisutnima je prezentirao gdin Hamzalija Hojkurić, pomoćnik Općinskog načelnika za finansije i ekonomiju Općine Tešanj. Kako bi se učesnici upoznali sa mogućnostima ulaganja finansijskih sredstava u uspješan vid razvoja poduzetničke infrastrukture, jedan od prezentatora bio je i gdin Muris Nišić, direktor JP Razvojno – poduzetničkog centra Tuzla - Inkubatora “Lipnica” d.o.o., koji je prezentovao rezultate koji su ostvareni u radu ovog Centra.
Pored navedenog, učesnicima su prezentirane i osnovne karakteristike Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona koji je usvojen u novembru 2012. godine, čime je kreiran zakonski okvir za realizaciju projekata javno-privatnog partnerstva na području Kantona.
Cilj organiziranja prezentacije bio je informirati predstavnike lokalnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona o načinima prikupljanja dodatnih sredstava za finansiranje projekata od značaja za razvoj poduzetništva, ali i cjelokupni razvoj lokalnih zajednica.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna