PREDSTAVNICI BJELOVARSKO - BILOGORSKE ŽUPANIJE NA 4.MEĐUNARODNOM SAJMU GRAPOS - EXPO

U okviru ovogodišnjeg Međunarodnog sajma poduzetništva GRAPOS – EXPO koji je svečano otvoren u utorak, 23. aprila 2013. godine u Gračanici, učešće je po drugi put za redom uzela i Bjelovarsko – bilogorska županija iz Republike Hrvatske. Delegacija Republike Hrvatske, predvođena dožupanom Krešom Jelavić, pročelnikom za gospodarstvo Mladenom Mohr i pomoćnikom pročelnika Igorom Premužić, gost je Tuzlanskog kantona, a sajamska prezentacija jedan je od rezulatata bilaterlanih razgovora koji su vođeni tokom proteklog perioda. Tuzlanski kanton i Bjelovarsko – bilogorska županija su još 2009. godine potpisali Sporazum o saradnji, a ova prezentacija proizvodnih, turističkih i ukupnih privrednih potencijala Županije jedan je od konkretnih oblika saradnje. Inače Sporazum je potpisan s ciljem podržavanja i razvijanja svih oblika saradnje, prvenstveno na područjima gospodarstva, prostornog planiranja i zaštite okoliša, obrazovanja, zdravstva, kulture i sporta.

Predstavnici Bjelovarsko - bilogorske županije na 4. Međunarodnom sajmu  GRAPOS – EXPO
Učešće na Sajmu Grapos-Expo u Gračanici predstavlja nastavak međusobne saradnje i podrške vlasti koju će privrednici imati u slučajevima sklapanja međusobnih poslovnih odnosa. Također, značajno je istaći i da grad Bjelovar već duži niz godina u formi Proljetnog i Jesenjeg međunarodnog sajma ima aktivnosti ovakvog karaktera, te da je i Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona na prethodnim sajmovima u Bjelovaru imalo svoje izložbene prostore i priliku da privredne potencijale Tuzlanskog kantona predstavi privrednicima i zainteresiranim građanima Bjelovarsko – bilogorske županije.

 


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna