OKRUGLI STO "MOGUĆNOSTI POVEZIVANJA RURALNIH PODUZETNIKA I DIJASPORE U BIH"

Obavještavamo vas da Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u saradnji sa Centrom za ekonomski razvoj i istraživanja (CEDAR) iz Sarajeva u utorak 12.2.2013. godine organizira okrugli sto na temu “Mogućnosti povezivanja ruralnih poduzetnika i dijaspore u BiH”.

Okrugli sto će se održati u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla (ulica Mije Keroševića Guje 3, Tuzla) sa početkom u 11:00 sati.

Centar za ekonomski razvoj i istraživanja (CEDAR) trenutno implementira projekt pod nazivom „Povezivanje ruralnih poduzetnika i dijaspore u BiH i Albaniji“. Ovaj projekat je podržan od strane Švicarske agencije za razvoj, kroz regionalni program promocije istraživanja (RRPP). Cilj ovog projekta je identificiranje ključnih potreba i prepreka za uspješno poslovanje ruralnih biznisa, analiza potencijala dijaspore BiH, te definisanje liste prijedloga za povezivanje ruralnih poduzetnika i dijaspore na osnovu utvrđenih potreba ruralnih poduzetnika i potencijala dijaspore. Nakon uspješne realizacije anketa, te analize podataka prikupljenih kroz ankete, namjera je da se na ovom okruglom stolu otvori diskusija o načinima na koje dijaspora može pomoći ruralnom poduzetništvu, a time i ukupnom ekonomskom razvoju Tuzlanskog kantona.

Na osnovu rezultata diskusije tokom okruglog stola, osoblje angažirano na Projektu će pripremiti zajedničku listu prijedloga načina povezivanja ruralnih poduzetnika i dijaspore na području Tuzlanskog kantona, koja će se dostaviti svim relevantnim institucijama na uvid i eventualno uključivanje u njihove razvojne strategije i planove.

Dnevni red okruglog stola Mogucnosti povezivanja ruralnih poduzetnika i dijaspore BiH (PDF 249KB)

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna