ODRŽAVANJE BILATERALNIH SUSRETA PODUZETNIKA IZ ITALIJE I FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE U OKVIRU MEĐUNARDNOG SAJMA gGOSPODARSTVA "MOSTAR 2013"

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresovane privrednike sa područja Tuzlanskog kantona da će se u okviru Međunarodnog sajma gospodarstva 'Mostar 2013' održati bilateralni susreti poduzetnika iz Regije Abruzzo-Italija i poduzetnika iz Federacije Bosne i Hercegovine.
Dana 10.04.2013. godine sa početkom u 11,00 sati održat će se prezentacija Projekta ASSI (Eksperimentalne mjere razvoja i internacionalizacije ASSI) kojeg Ministarstvo za ekonomski razvoj Republike Italije realizuje u saradnji sa Odjelom za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara. Riječ je pokretanju informativnog 'Portala za kompanije' koji bi sadržavao sve potrebne informacije o području sa katalogom proizvodnih aktivnosti, mogućnostima finansiranja i One-stop-shop.


Nakon prezentacije projekta ASSI planirano je održavanje plenarne sjednice pod nazivom “EU-Italija-makroregija Jadransko-Jonska“. Makroregionalni pristup novi je oblik suradnje između susjednih regija u Europskoj uniji i izvan nje kako bi se bolje iskoristili postojeći instrumenti (strukturni fondovi) i veliki broj bespovratnih sredstava iz europskih fondova plasirao upravo u Jadransko-jonsku makroregiju. Inače, pokretač Jadransko-Jonske inicijative je upravo Republika Italija, a cilj njenog pokretanja jeste poticanje razvoja i jačanje sigurnosti u jadransko-jonskoj regiji, intenziviranje suradnje među zemljama regije i poticanje tranzicijskih zemalja na integracijske procese i približavanje EU-i.
Na međunarodnom sajmu gospodarstva 'Mostar 2013' učešće bi trebali uzeti i predstavnici privrednika iz Regije Abruzzo i Županije Chieti (Odjel za turizam i kulturu), zatim privrednici iz sektora automobilske i metaloprerađivačke industrije, proizvodnje poljoprivrednih strojeva, proizvodnje, prodaje i distribucije tekstilnih proizvoda, proizvodnje vina i ekstra djevičanskog ulja, kao i projektovanja i održavanja zelenih površina.
Međunarodni sajam gospodarstva „Mostar 2013“ će se održati u Mostaru u periodu od 09. do 11. aprila 2013. godine, a partner ovogodišnjeg sajma je zajednica država Europska unija.

 


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna