Čestitke povodom obilježavanja godišnjice formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Povodom obilježavanja godišnjice formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić svim pripadnicima Oružanih snaga BiH upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„Uvaženi pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, svima vama u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime čestitam Dan oružanih snaga BiH.

Kao jedan od simbola državnosti Bosne i Hercegovine, garant njene sigurnosti i blizak partner NATO saveza, koji, kroz program Partnerstvo za mir, daje svoj doprinos misiji NATO ujedno ste i jedan od najboljih ambasadora Bosne i Hercegovine u svijetu.


Ispunjavajući sve obaveze koje su pred vas, ali i sve nas, postavljene u procesu reforme odbrane i približavanja punopravnom članstvu u NATO-u potvrdili ste da su Oružane snage BiH već sada respektabilna snaga i važan faktor sigurnosti ne samo BiH nego i cijelog regiona.


S tim u vezi stalno napredovanje i usavršavanje oružanih snaga naš je zajednički cilj i na tom putu svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u narednom periodu želim mnogo uspjeha.


Ovu priliku želim iskoristiti i da se zahvalim pripadnicima Oružanih snaga BiH koji u izvanrednim situacijama i situacijama elementarnih nepogoda svojim nesebičnim angažovanjem redovno učestvuju u akcijama spašavanja života i imovine naših građana. Takvim djelovanjem pokazujete da ste pouzdan oslonac i prijatelj na kojeg možemo računati onda kad nam je to najpotrebnije."

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv