Ministarstvo privrede brine o resursima TK

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Osman Puškar posjetio je danas preduzeće „Tuzla-kvarc" d.o.o. Tuzla koje je nakon dobijanja nove prilike zaključilo ugovore za tri ležišta kvarcnog pijeska u Bukinju, Kužićima i Moluškoj Rijeci te izmirilo sve obaveze po osnovu koncesionih naknada i dobavljača.

Tuzlakvarc 05 07 2018Pozitivnim angažmanom Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva privrede, kao i firme „Tehnograd-company" d.o.o. Tuzla, koja je preuzela većinski paket dionica, te samog „Tuzla kvarca" problemi su prevaziđeni.
„Ovdje smo danas podvukli obavezu svih koncesionara da počnu izvršavati obaveze kada su u pitanju koncesione naknade", rekao je ministar Puškar te napomenuo da „mi godišnje prikupljamo oko 6 miliona KM koncesionih sredstava a od toga 80 % ide lokalnim zajednicama dok 20 % ostaje kantonu. Očekujemo od lokalnih zajednica tzv. socijalnu osjetljivost da pravilno utroše sredstva koja dobijaju, da rehabilituju prostore sa kojih se uzimaju resursi a također razmišljamo da vidimo na koji način ćemo ubuduće uspostavljati cijene resursa."
Na današnjem sastanku je istaknuto da je ovo privredno društvo pred novom fazom te da, pored trenutno zaposlenih 30 radnika, planiraju još deset novih radnih mjesta.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna