Promocija učenika sa zapaženim rezultatima sa takmičenja

Manifestacija promovisanja učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima, na različitim nivoima, osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona, za školsku 2016/2017.godinu, upriličena je u srijedu, 22.11.2017.godine, u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, u organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

man ucen prom 22112017Na manifestaciji je promovisano 257 učenika, i to: 148 učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na kantonalnom nivou ( osnovne i srednje škole ) i 109 učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na federalnom, državnom i međunarodnom nivou ( osnovne i srednje škole ).
Pomoćnik ministra obrazovanja i nauke mr. sc. Mersija Jahić, šef odsjeka za obrazovanje i nauku Fikret Vrtagić, prof. i stručni savjetnik Pedagoškog zavoda Izet Numanović, prof. učenicima su uručili priznanja. Promovisanim učenicima naknadno će biti isplaćene jednokratne stipendije.
Pomoćnik ministra obrazovanja i nauke mr. sc. Mersija Jahić se obratila učenicima, nastavnicima i roditeljima.
„Puno truda je trebalo uložiti da se postignu ovi rezultati, ali mi želimo, da vam ova manifestacija bude podstrek, da i u narednom periodu nastavite sa radom, te da postižete još bolje rezultate."
Manifestacija je upotpunjena kulturno-umjetničkim programom učenika JU OŠ „Miladije" Tuzla , JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek" Tuzla i JU Osnovna muzička škola Tuzla.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna