Upozorenje povodom igrice „Plavi kit“

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta danas je u cilju prevencije i suzbijanja neželjenih posljedica kod učenika pri korištenju interneta i opasnih računarskih igrica poput „Plavog kita", poslalo upozorenje i zaduženje.

 monks

 

Ovim dopisom škole su zadužene da do kraja tekuće nastavne godine u svim odjeljenjima sa učenicima organiziraju posebne radionice o upotrebi i zloupotrebi interneta i računarskih igrica, te da sazovu tematske roditeljske sastanke na ovu temu. Na radionicama i tematskim roditeljskim sastancima važno je skrenuti pažnju da je, ukoliko se primijeti da učenik koristi neku od opasnih internet igara, potrebno neodložno kontaktirati najbližu policijsku upravu, odnosno roditelja, stariju osobu ili nastavnika, navodi se u dopisu resornog kantonalnog ministarstva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna