Veliki uspjeh sportista Specijalne olimpijade BiH na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović, sa saradnicima danas je u prostorijama Ministarstva ugostio Merimu Osmanović učenicu drugog razreda Mješovite srednje škole Kalesija i članicu Udruženja „Osmijeh nade" Kalesija koja je, kao reprezentativac Specijalne olimpijade BIH na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji, osvojila bronzanu medalju u alpskom skijanju u disciplinama slalom i veleslalom.


030402017-so bih 1Reprezentacija Specijalne olimpijade BIH na Zimskim olimpijskim igrama, koje su održane od 14. do 25. marta u Austriji, imala je 23 predstavnika od čega je 16 sportista, 5 trenera i 2 oficijelna predstavnika. Inače, na olimpijskim igrama učešće je uzelo 3000 sportista iz 117 zemalja.


Ovom prilikom mlada predstavnica Specijalne olimpijade BIH istakla je kako je nastup na ovim olimpijskim igrama za nju veliko iskustvo i da za ovaj uspjeh veliku zaslugu ima i njen trener Kada Delić Selimović, koja je također prisustvovala sastanku.

 


Ministar Muratović ovom prilikom je kazao kako je ponosan na uspjeh koji je Merima ostvarila i zaželio joj je puno sreće i još većih uspjeha na predstojećim takmičenjima, te je posebno pohvalio trud i zalaganje koji Specijalna olimpijada BiH i njeni predstavnici ulažu u sport.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna