Podrška obilježavanju 60. godišnjice Srednje muzičke škole u Tuzli

Obilježavanje jubileja, 60. godišnjice rada Srednje Muzičke škole u Tuzli, koja odnedavno nosi ime uvaženog profesora Čestimira Dušeka, bila je tema današnjeg sastanka premijera TK Bege Gutića i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatana Muratovića sa direktoricom Škole Zrinkom Andrejaš.


Muzicka skola 02 03 2017„Za ovogodišnje obilježavanje godišnjice rada Škola je osmislila bogat muzičko scenski program. Osim koncerata naših učenika, po prvi puta nakon 1982. Godine, ove godine planiramo upriličiti i našim građanima podariti koncert profesora Srednje muzičke škole „Čestimir Dušek" u Tuzli, a u okviru cjelokupne manifestacije očekujemo i učešće Muzičke akademije, naših sadašnjih učenika i učenika koji su nakon završene naše škole danas studenti Akademije" kazala je direktorica Andrejaš.
„Cijenimo značaj i ulogu Srednje muzičke škole u Tuzli, te neprocjenjivi doprinos koji ona daje obrazovnom sistemu Tuzlanskog kantona. S tim u vezi, a uzimajući u obzir i značaj same manifestacije obilježavanja jubileja 60 godina rada i djelovanja, obim i visok stepen kvaliteta ove svečanosti , Vlada Tuzlanskog kantona će finansijski, ali i na druge načine podržati njeno održavanje. Time želimo dodatno skrenuti pažnju na značaj ove srednjoškolske ustanove u našem kantonu koja je razvila toliko muzičkih talenata i svima nama podarila eminentnih muzičkih imena", rekao je premijer Gutić.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna