Različitost ne znači nemogućnost

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, održan je sastanak ministra Zlatana Muratovića i saradnika sa predstavnicima Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini.

sast monk st medStudenti Medicinskog fakulteta u Tuzli, članovi organizacionog odbora: Amra Mujkanović, Indira Efendić, Nermin Alibašić i Nedim Srabović, na sastanku su prezentirali projekat "Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade BoHeMSA", čiji slogan je "Različitost ne znači nemogućnost", koje Udruženje planira održati od 4. do 7. aprila o.g., organizujući sportska takmičenja, edukativne radionice, kao i javnu tribinu na temu "U zdravom tijelu zdrav duh – kretanjem do zdravlja", a radi inkluzije djece s poteškoćama u razvoju u sve društvene aktivnosti, posebno obrazovanju.
Ministar Muratović je izrazio zadovoljstvo cjelokupnim radom i angažmanom Udruženja, istakao je značaj ovog projekta, te kazao:"Ministarstvo će dati saglasnost za realizaciju projekta, kao i podršku za provođenje ovih aktivnosti, pogotovo kada se radi o uvažavanju različitosti svakog pojedinca. Sport je jedan od načina uspješnog uključivanja ovih osoba u svakodnevni život."
Inače, prema riječima Nermina Alibašića, koordinatora projekta, ambasadori ovog projekta su Amel Tuka i Mustafa Mehić, a očekuje se učešće oko 1.000 takmičara iz BiH koji će se takmičiti u atletici, fudbalu, košarci i plivanju.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna