UKC Tuzla upisan u Registar naučno-istraživačkih organizacija

Povodom upisa Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla u Registar naučno-istraživačkih organizacija danas je u Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona održana press konferencija. Prema riječima ministra obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona dr.sc. Ahmeda Omerovića „od septembra do danas započet je proces koji je dugo bio u zastoju a odnosi se na upis naučno istraživačkih organizacija u registar koji vodi Ministarstvo obrazovanja i nauke". „To treba da dovede do upisa istraživača koji će moći aplicirati na programe iz oblasti nauke koji će biti raspisani u narednih nekoliko mjeseci. Te uslove je nedavno ispunio i UKC Tuzla te će se započeti upis istraživača", kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

Opširnije...

TK među prvima stipendira učenike i studente sa invaliditetom

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona upriličilo je svečano potpisivanje ugovora sa korisnicima stipendija redovnih studenata sa invaliditetom, odnosno roditeljima/starateljima učenika osnovnih i srednjih škola sa invaliditetom na području Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Prijem za nagrađene učenike

Kako bi i lično zahvalio nagrađenima na uloženom trudu i reprezentativnom predstavljanju Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine danas je ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović upriličio prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na međunarodnim, državnim i federalnim takmičenjima osvojili u pojedinačnoj konkurenciji neko od prva tri mjesta.

Opširnije...

Posjet resornog ministra školama na području grada Živinice

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjetio je danas Područnu škole Priluk i Mješovitu srednju školu Živinice u cilju sagledavanja realizacije kapitalnih ulaganja.

Opširnije...

Nabavka softvera za efikasniju prijavu nastavnika na konkurs

Ugovor o nabavci softvera za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama potpisao je danas ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović sa predstavnikom kompanije „Leftor" Amirom Hadžimehmedovićem. Aplikativni softver omogućit će online prijavu nastavnika i stručnih saradnika po raspisanom konkursu kao i postupak bodovanja i rangiranja kandidata.

Opširnije...

Promocija 120 osnovaca i srednjoškolaca generacije

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod TK uz podršku osnovnih škola „Mejdan" i „Kreka" organizovali su danas promociju 120 učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona za školsku 2021/2022. godinu.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv